Společenské a obchodní Centrum Pivovar v Děčíně otevírá 18. dubna 2014 v 10.00 hodin

Děčín, 16. 4. 2014 – Již 18. dubna přivítá první zákazníky nové společenské a obchodní Centrum Pivovar v Děčíně. Jeho otevřením získají obyvatelé města i okolí možnost nákupů široké škály značek či využití množství služeb i zábavních zařízení pod jednou střechou. Citlivě zrekonstruované a zmodernizované historické budovy pivovaru se nachází v blízkosti centra města i klíčových dopravních uzlů a nabídnou Děčíňanům komfort, který dlouho postrádali.

Na velikonoční víkend je u příležitosti otevření centra připraven bohatý program. V pátek jím první návštěvníky provede známá moderátorská dvojice Hitrádia Sever  – Kamil Bílský, Marek Leština, zazpívají Yellow Sisters, Helena Zeťová a večer vyvrcholí po 20.00 hodině ohňostrojem. V sobotu přijede za dětmi do Děčína Majda Reifová, trapnomagik Richard Nedvěd a těm starším zazpívá děčínská rodačka Sabina Křováková. Pro děti i jejich rodiče je připraveno ještě mnoho dalších programů, workshopy i soutěže o hodnotné ceny (celý program naleznete na www.centrumpivovar.cz).

V pátek dopoledne začne komplex industriálních budov podmokelského pivovaru psát novou kapitolu svých dějin. Děčínu jako jednomu z mála českých měst chybělo moderní obchodní centrum nabízející možnosti trávení volného času, mix obchodů, restaurací a ucelenou nabídku služeb,“ říká jeden z autorů této myšlenky a  investorů Vojtěch Ryvola. Jsme rádi, že se nám tímto nenásilným způsobem podařilo umístit v centru města potřebné obchodní prostory a i díky tomu zachovat historicky chráněnou památku před zchátráním.“

Na 22 000 m2 najdou zákazníci obchody známých značek i místních obchodníků, restauraci s minipivovarem, kavárnu či cukrárnu. Největším lákadlem z volnočasových aktivit bude určitě 800 m2 velká plocha Hopsária nebo sál 5D kina. Centrum Pivovar Děčín zůstane věrné i tradici vaření zlatavého moku. V rámci rekonstrukce byl v prostorách centra obnoven minipivovar a návštěvníkům tak místní restaurace nabídne tradiční děčínskou značku Kapitán. Ať už si návštěvníci Centra Pivovar vyberou z jeho nabídky cokoli, mohou v něm strávit bezplatně neomezené množství času. Přesně takovou dobu je jim ZDARMA k  dispozici dostatek parkovacích míst na střeše obchodního centra.

Centrum Pivovar nebude pouze jedinečným místem každodenních nákupů a trávení volného času pro obyvatele Děčína a přilehlých obcí. Zázemí chce poskytnout i turistům, kteří při svých dovolených směřují do Českého Švýcarska, na Šluknovsko nebo do Lužických hor. Pestrou nabídkou služeb či komfortní otevírací dobou, která umožní nakupovat ve večerních hodinách a o víkendech či svátcích, se chce přiblížit i návštěvníkům ze sousedního Německa.

Nové Centrum Pivovar Děčín zároveň přináší nová pracovní místa pro obyvatele regionu – v rámci provozu centra jde o 200–250 nových pracovních míst a samotná stavba poskytla příležitost i pro místní firmy.

Záměr zrekonstruovat pivovarské budovy, které bylo možné  zachránit, citlivě doplnit moderními především skleněnými prvky je výsledkem spolupráce architekta Václava Hlaváčka ze Studio acht a Vojtěcha Ryvoly a Martina Krále, investorů zajišťujících zároveň realizaci projektu. Hlavním investorem je společnost RSJ PE a generálním dodavatelem stavby BAK stavební společnost.

je společenské a obchodí centrum, rozkládající se na celkové ploše přes 22 000 m2 s 17 500 m2 pronajímatelný plochy, více než 60 obchodními jednotkami a 420 parkovacími místy. V novém vzdušném komplexu je pro návštěvníky připraven pestrý mix obchodů, originální restaurace s vlastním minipivovarem, kavárna, supermarket, síť služeb i svět rodinné zábavy.

Centrum Pivovar Děčín je zasazeno do areálu místního starobylého pivovaru v překrásné části Děčína nazývané Podmokly. Unikátní společenské a obchodní centrum vzniklo citlivým spojením původních historických částí budov pivovaru, o němž první zmínky sahají až k přelomu 17. a 18. století, s novými moderními prvky architektury.

Dokumenty ke stažení